Sophia Sebastiao (26)

Amsterdam-Noord, Moeder van twee kinderen
21 jaar, alleenstaande moeder van 2 jonge kinderen en dakloos. Dit klinkt als een formule voor falen niet? Maar niets is minder waar. Doorzettingsvermogen, een luisterend oor en een sterke achterban zorgde ervoor dat dit verhaal anders verliep dan de algemeen heersende opvatting. Mijn verhaal is een verhaal van vallen en opstaan. In tegenstelling tot wat velen hadden gedacht heeft dakloos en tienermoeder zijn mij wijzer gemaakt. Amsterdam is een stad met ontzettend veel jongeren, die ieder een eigen verhaal hebben. Al deze verhalen brengen vragen met zich mee die antwoorden nodig hebben. Deze antwoorden zijn vooralsnog onbeantwoord gebleven en hier moet verandering in komen. Daarom stel ik mij beschikbaar als kandidaat voor jongeren burgemeester.
Naast het feit dat er gezocht wordt naar een kandidaat met een positieve uitstraling, die verbaal sterk is en die durft te spreken voor een groot publiek geloof ik ook dat er iemand moet staan die affiniteit heeft met de desbetreffende doelgroep.
Na mijn opleiding HBO-Rechten heb ik ervoor gekozen een ander pad in te slaan en Social Work te studeren aan de Windesheim. Mijn reden hiervoor is dat ik graag iets wilde toevoegen aan de samenleving en anderen wilde helpen. Daarnaast loop ik stage bij de maatschappelijke ervaringstijd waar ik kwetsbare jongeren begeleid die hun school niet hebben afgemaakt door verschillende omstandigheden. Bij deze jongeren kijken wij wat zij nodig hebben om alsnog hun studie af te ronden. Mijn passie voor Social Work komt voort uit het feit dat ik in een tienermoeder instantie heb gewoond en mij vaak onbegrepen heb gevoeld door deze instanties. Dit is wat ik ook om mij heen zie gebeuren, jongeren voelen zich vaak onbegrepen en dit resulteert in criminaliteit, schoolverlaters, tienermoeders en daklozen.

STEM OP JOUW KANDIDAAT