Joshua de Roos (21)

Slotervaart, student bèta-gamma Universiteit van Amsterdam
Ik ben niet iedereen. Ik ben niet Eberhard, ik ben niet Abdelhak en ik ben jou niet. Ik ben maar één persoon, één student van 21 die zich graag inzet voor zijn omgeving. De afgelopen twee jaar heb ik dat al gedaan door maatschappelijk werk te doen bij VoorUit in Osdorp en Slotervaart. Maar nu wil ik me inzetten voor heel Amsterdam en graag jongerenburgemeester worden. Ik wil graag alle jongeren van Amsterdam vertegenwoordigen en me inzetten om hen de kansen en mogelijkheden te bieden die ze nodig hebben. Maar ik ben niet alle jongeren. Ik zal hen dus niet moeten vertegenwoordigen door wie ik ben maar door waar ik in geloof.
Ik geloof in toewijding, integriteit en samenwerking. Ik vind het belangrijk om zelf mijn doelen te stellen en daar hard voor te werken. Alleen zo kan ik namelijk mijn dromen en idealen waarmaken. Ik probeer alles wat ik doe daarom zo goed mogelijk en met zo veel mogelijk toewijding te doen. Maar ik probeer hierbij altijd eerlijk te zijn en dicht bij mezelf te blijven. Ik wijk niet snel af van mijn principes en vind daarom integriteit belangrijk. Als laatste geloof ik in samenwerking, niet alleen met gelijkgestemden. Het is fijn om alleen te luisteren naar de mensen waar je het mee eens bent en de rest buiten te sluiten. Maar dat werkt niet. Uiteindelijk leven we samen in dit land, deze stad, deze democratie. Dus als we een beter leven voor onszelf en onze kinderen willen, zullen we ook moeten samenwerken met mensen die anders doen en denken dan wij. Samen komen we verder.

STEM OP JOUW KANDIDAAT