Achraf El Johari (22)

Watergraafsmeer,student rechten Universiteit van Amsterdam
Ik wil graag de stad verbeteren waar ik voor het eerst mijn ogen heb geopend, en anderen in staat stellen om ook van deze stad te kunnen houden. Naar mijn mening zijn Amsterdamse jongeren loyaal aan de stad. De politiek moet een handreiking bieden aan Amsterdamse jongeren en zich inzetten voor het koesteren en behouden van de Amsterdamse jeugd.
Mijn naam is Achraf El Johari, een geboren en getogen trotse Amsterdammer uit Oost. Ik ben 22 jaar oud, afgestudeerd als jurist en momenteel student aan de Open Universiteit voor mijn pre-master privaatrecht. Ik wil graag jullie jongerenburgemeester worden, omdat ik geloof dat ik de belangen van jongeren op de kaart kan zetten. Ik spreek de taal van jongeren en van beleidsmakers, en deze werelden wil ik bij elkaar brengen.
Dat is nodig, want Amsterdamse jongeren staan voor grote uitdagingen. Er wordt steeds meer van jongeren verwacht dat ze hun toekomst bouwen op onzekerheden. Denk aan flexcontracten, stage- en arbeidsmarktdiscriminatie, en het jeugdloon. Het is daarom niet gek dat studenten steeds vaker te kampen hebben met angst, depressie en zelfmoordgedachten door prestatiedruk. Amsterdam moet zich inspannen om deze druk te verlichten, die vooral vanuit Den Haag wordt opgelegd.

STEM OP JOUW KANDIDAAT