Achraf El Johari (23)

Zuidoost, student rechten Universiteit van Amsterdam
Mijn naam is Achraf El Johari, een geboren en getogen trotse Amsterdammer. Ik ben geboren en opgegroeid in Oost, en momenteel woon ik in Zuidoost. Ik ben 23 jaar oud, afgestudeerd als jurist en momenteel student aan de Open Universiteit voor mijn pre-master rechtsgeleerdheid. Ik wil graag jullie jongerenburgemeester worden, omdat ik geloof dat ik de belangen van jongeren op de kaart kan zetten. Ik spreek de taal van jongeren en van beleidsmakers, en deze werelden wil ik bij elkaar brengen.
Dat is nodig, want Amsterdamse jongeren staan voor grote uitdagingen. Er wordt steeds meer van jongeren verwacht dat ze hun toekomst bouwen op onzekerheden. Denk aan flexcontracten, stage- en arbeidsmarktdiscriminatie, en het jeugdloon. Het is daarom niet gek dat studenten steeds vaker te kampen hebben met angst, depressie en zelfmoordgedachten door prestatiedruk. Amsterdam moet zich inspannen om deze druk te verlichten, die vooral vanuit Den Haag wordt opgelegd.

STEM OP JOUW KANDIDAAT